
Skoro 100 turista se otrovalo hranom u Budvi: Hotel nije imao dozvolu za rad, inspekcija reagovala!
Turisti otrovani hranom bili su i smešteni u hotelu "Loza"

Turistička inspekcija počela je pečaćenje hotela "Loza" u Budvi, koji nema odobrenje za rad, a čijih se 96 gostiju otrovalo hranom, potvrdila je vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević.
Ona je podsetila da je turističkoj inspekciji ovo osmi put u protekla tri meseca da pečati budvanski hotel "Loza", a sedmi put je pečat skinut, zbog čega je inspekcija slučaj prijavljivala kotorskom tužilaštvu.
Uprava za bezbednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove nakon prijave trovanja izvršila je uzorkovanje iz restorana "Loza" i zabranila služenje hrane.
Turisti otrovani hranom bili su i smešteni u hotelu "Loza", ali još nije utvrđeno kako i gde je došlo do trovanja.
Iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje saopštili su da su strani državljani, koji su juče imali simptome trovanja u hotelu u Budvi, dobrog zdravstvenog stanja.
Iz ove ustanove naveli su da je u toku epidemiološko istraživanje, kao i ispitivanje mikrobiološke i fizičko-hemijske ispravnosti uzoraka, te da će javnost o rezultatima biti blagovremeno obaviještena.
Bonus video
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari