
Hrvati smislili novu reč za ćevape!
Vlasnik zagrebačkog restorana kaže da su se na novi naziv odlučili da ne bi uvredili komšije

Ćevapi pod novim nazivom služe se u jednom restoranu u Zagrebu u pica testu, sa francuskom salatom i mnogo luka.
Restoran na Kajzerici u Zagrebu predstavio je gastronomski novitet – mljevenike.
Vlasnik zagrebačkog restorana kaže da su se na novi naziv odlučili da ne bi uvredili komšije.
- S obzirom na to da se BiH smatra zemljom ćevapa, odlučili smo da pokrenemo nešto što bi baš bilo naše – hrvatsko. Da ne bismo uvredili ljude iz susedne države i nazvali tu hranu ćevapima, odlučili smo da napravimo – mljevenike - kaže za hrvatske medije Domagoj Delač, vlasnik restorana "Insta@food".
Prema njegovim rečima, dugo su isprobavali sastojke za mljevenike kako bi došli do savršenstva.
- Kod nas će se mljevenici sastojati od svinjetine i junetine, u razmeri u kojoj će prevladavati junetina, ali će svinjski but dati dovoljno masnoće da mljevenik bude poprilično sočan - istakao je Delač.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari