
Prvi Uskrs bez Popovića: Suzana je uvek bila posvećena prazničnoj trpezi, a evo ko joj pomaže
Saša je bio zadužen za hranu

Pevačica Suzana Jovanović ove godine proslavlja Uskrs u porodičnom domu bez supruga Saše Popovića. Iako je praznik za nju uvek bio sinonim za porodično okupljanje i tradiciju, ovog proleća sve izgleda drugačije.
Kako je ranije govorila, u domu Popovića nikada se nije preskakala uskršnja trpeza, niti farbanje jaja koje je za Suzanu prava umetnost:
– To obožavam. Uvek farbamo jaja moja Maja koja radi kod nas i ja. Volim da koristim prirodne boje – polovinu jaja farbam u ljubičastom kupusu, a drugu polovinu u lukovini. Ukrašavam ih sa listićima, cvetićima i grančicama, vežem u čarapu i dekorišem onako kako su to radile naše bake – ispričala je pevačica u ranijem intervjuu, dodajući da se trudi da tradiciju prenese i na ćerku Tijanu.
Suzana Jovanović, ATA Images/Antonio Ahel
Posebno mesto na trpezi zauzima "čuvarkuća", jaje koje Suzana svake godine farba prvo:
– Nju čuvam kao oči u glavi. Odmah je stavljam na posebno mesto, dok se prošlogodišnja baca u reku. Nova nas čuva do sledećeg Uskrsa.
Kada je reč o uskršnjoj trpezi, Suzana je poznata po jednostavnom, ali pažljivo biranom jelovniku:
– Teletina, mladi krompirići, supica, sezonska salata i naravno – domaća pogača. Nekada je to bila prasetina i jagnjetina, ali sad jedemo manje mesa. Volimo da obeležimo praznik, ali da sve bude s merom.
Saša Popović, ATA Images/Antonio Ahel
Na pitanje ko je bio najstroži kritičar u kući, bez dileme odgovara:
– Sale je bio zadužen za degustaciju. Supica, meso, krompirići, torta… Sve je morao da proba i da kaže svoje mišljenje – pričala je kroz osmeh za Grand.
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari