aktuelno

Novak opet baterije puni na "piramidama" i jede vrlo zanimljiva jela: Kuvar do detalja otkrio kakvu mu je hranu spremio!

14.03.2022

15:03

0

Iako ogromna većina ljudi nisu vegani, ovo zvuči zaista ukusno

Novak opet baterije puni na "piramidama" i jede vrlo zanimljiva jela: Kuvar do detalja otkrio kakvu mu je hranu spremio!
novak i kuvar - Copyright Instagram/chefsajo

Novak Đoković nije na američkoj turneji, a tokom vikenda je ponovo posetio Visoko, gde mu je domaćin, kao i uvek, bio Semir Osmanagić. Od ove nedelje ponovo prvi teniser sveta ima običaj da se pred velike izazove odmori u tom turističkom parku u BiH.

Sada se sprema za sezonu šljake i puni baterije na dobro poznatoj lokaciji.

Ovo je Đokoviću peti put u parku Ravne, kojim upravlja fondacija "Piramida sunca", po čemu se popularno nazivaju "piramide", iako to nisu. Ipak, Novak uživa u posetama parku, a sve to privlači veliku pažnju javnosti.

Đoković je tamo stekao prijatelja, a osim sa Osmanagićem, družio se i sa profesionalnim kuvarom Safetom "Sajom" Salihovićem.

- Novak dolazi već dugo u Visoko, prijaju mu sredina ovde i energija, naišao je na ljude koji mu odgovaraju, voli i moju hranu, jer mu uvek ponudim nešto novo što ga oduševi. On je vrhunski čovek, vrhunski sportista i neverovatno je kakav odnos ima sa ljudima, a mi u Bosni to cenimo. Svi ljudi u ovom okruženju treba tako da se ponašaju, da se u ovom našem okruženju ljudi više podržavaju i da zajedno izađemo iz problema u kojima smo se našli - rekao je Salihović za Telegraf.

Zatim je konkretno opisao i šta je pripremio Đokoviću.

- Nije bila klasična večera organizovana, već više nešto opuštenije za društvo. Pošto se sada bavim "street food" (uličnom) hranom, ponudio sam mu vrhunski "street food" u okviru onoga što on jede.

Onda je pojasnio detaljnije:

- Za predjelo je bila supica na vegetarijanskom bujonu, sa batatom, cveklom, batak tikvicom i orasima. Na makrobilju, brokoliju i rotkvici napravljen je tofu sa gljivama, bilo je tu i vege pecivo. Zatim bezglutenske tortilje, "čili kon karne" na vege bazi. Veganski burger sa pecivom od artičoka, lana i brašnom od pirinča, sa veganskom pavlakom i veganskim majonezom. Za dezert je bio kolač bez šećera, od maka, ribizle i čokolade, serviran na javorovom sirupu, a za piće je bio kombuća - fermentirani zeleni čaj - objasnio je Salihović.

Sve zvuči vrlo čudno, ali i vrlo privlačno da se bar proba.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike