
Srpske domaćice žure da spreme zimnicu: Ostale su verne tradiciji - turšija je najtraženiji specijalitet (FOTO)
Potražnja za povrćem na pijacama ogromna

Zima je na pragu, pao je i prvi sneg, a veliko pitanje svake godine u ovo doba jeste da li su srpske domaćice ostale verne tradiciji i spremanju zimnice.
Dok se pojedine domaćice odlučuju za samostalnu pripremu zimnice, neke je pripremaju zbog tradicije, prateći recepte koje su prenosile njihove bake i majke, dok se druge ipak odlučuju da zimnicu kupe.
RINA
- Ono što sam mogla da uočim jeste to da Čačanke zimnicu spremaju u skladu s potrebama i mogućnostima, ali ipak najveću ulogu igra vreme. Ono je presudan faktor za njihovu odluku - kaže Stoja Pavić, koja za tezgom na čačanskoj pijaci, koja je najveća u zapadnoj Srbiji, radi čitave tri i po decenije.
Ona dodaje da je potražnja za povrćem velika, bez obzira na cene koje su ove sezone više nego prošle godine.
- Ovih dana domaćice kupuju povrće za pripremu turšije. Cena kupusa je ove godina viša nego ranijih godina, međutim, bez obzira na to, velika je potražnja za tim povrćem. Zbog turšije, najviše se prodaju karfiol, zeleni paradajz, šargarepa. Cena zelenog paradajza po kilogramu je 120, a karfiola 150 dinara - zaključila je Stoja.
Ono što je najvažnije, ponuda na čačanskoj pijaci je dobra i šarolika, a potražnja je takođe dobra.
Bonus video
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari