
Radulović: U Muzeju čokolade najpopularnije radionice gde posetioci prave svoju čokoladu (FOTO)
Na pitanje kako je došao na ideju da u Beogradu otvori takav muzej, Radulović kaže da nije želeo da Beograd zaostaje za svetskim metropolama

Direktor Muzeja čokolade Nenad Radulović izjavio je danas da su u tom muzeju organizovane najpopularnije radionice gde posetioci prave svoju čokoladu.
On je rekao da većina posetilaca najčešće bira radionice gde se prave sopstvene čokolade, koje nose sa sobom, ali i da rado degustiraju sve četiri vrste čokolada koje postoje na svetu - mlečnu, belu, crnu i rubi čokoladu.
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg
Prema njegovim rečima, decu u muzeju najviše zanima da prave svoju čokoladu, ali vole i da slušaju istoriju čokolade, što i jeste cilj.
"Istorija čokolade je zapravo jako duga i traje četiri i po hiljade godina", rekao je Radulović.
Objasnio je da se čokolada koristila kao napitak, a da je interesantno da je u napitak ubacivana čili paprika. Istakao je da je proces pravljenja čokolade danas dosta komplikovaniji.
TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg
Na pitanje kako je došao na ideju da u Beogradu otvori takav muzej, Radulović kaže da nije želeo da Beograd zaostaje za svetskim metropolama.
"Ono u što sam siguran je da više nego dostojanstveno reprezentujemo svoj grad u delu koji je posvećen čokoladi", dodaje on.
Bonus video
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari