
Na Lidu uzeli pehar, pa recept podelili sa čitaocima 24sedam: "Najvažniji sastojak je duša zemunska" (VIDEO/FOTO)
24sedam na takmičenju u u pravljenju kotlića u organizaciji Udruženja ljubitelja Velikog ratnog ostrva

Na prvoj gurmanskoj žurci nasred Dunava, u pravljenju kotlića, pobedio je ekipa iz Zemuna, na čijem su čelu bili kKuvar Robi i i prvi čovek Udruženja ljubitelja Velikog ratnog ostrva Dača.
Njih dvojica su odneli pobedu nad brojnim majstorima riblje čorbe iako ih je ometala visoka temperatura i uzavrela atmosfera gostiju rashlađenih pivom.

24sedam/Ivan Pavlović
Pogledaj galeriju

24sedam/Ivan Pavlović
Pogledaj galeriju

24sedam/Ivan Pavlović
Pogledaj galeriju

24sedam/Ivan Pavlović
Pogledaj galeriju

24sedam/Ivan Pavlović
Pogledaj galeriju
Prvi kotlić Zemuna održan je u organizaciji zemunskog Udruženja ljubitelja Velikog ratnog ostrva, a pobednik kaže da na magiju riblje čorbe samo prati da li je majstor dobre volje i da li je oko njega prihvatljivo okruženje.
- Ma riba i ostali začini su manje-više bitni. Najvažniji sastojak je duša zemunska - sa peharom u ruci objašnjava Zemunac i skida misteriju sa svog kotlića:
- Skuvamo ribu, onda je očistimo od kostiju i sameljemo. Tada riba pusti svoju mast. Pred kraj ubacujemo luk, šargarepu, lovorov list, tucanu ljutu papriku, svežu paprika i ostalo.

24sedam/Ivan Pavlović
Pogledaj galeriju

24sedam/Ivan Pavlović
Pogledaj galeriju

24sedam/Ivan Pavlović
Pogledaj galeriju

24sedam/Ivan Pavlović
Pogledaj galeriju

24sedam/Ivan Pavlović
Pogledaj galeriju

24sedam/Ivan Pavlović
Pogledaj galeriju
Zemunci su se od ranog jutra okupljali da bi krčali specijalitete u kotliću. Majstori su se krili ispod drveća i suncobrana, a svi su se, uglavno, rashlađivali pivom.
I što je najbitnije, žurka tek počinje. Zemunci će se usidriti na Lidu sve dok temperatura ne popusti.
Bonus video
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari