aktuelno

Na Lidu uzeli pehar, pa recept podelili sa čitaocima 24sedam: "Najvažniji sastojak je duša zemunska" (VIDEO/FOTO)

13.07.2024

14:49

0

Autor: I.Pavlović

24sedam na takmičenju u u pravljenju kotlića u organizaciji Udruženja ljubitelja Velikog ratnog ostrva

Na Lidu uzeli pehar, pa recept podelili sa čitaocima 24sedam:  "Najvažniji sastojak je duša zemunska" (VIDEO/FOTO)
Copyright 24sedam/Ivan Pavlović

Na prvoj gurmanskoj žurci nasred Dunava, u pravljenju kotlića, pobedio je ekipa iz Zemuna, na čijem su čelu bili kKuvar Robi i i prvi čovek Udruženja ljubitelja Velikog ratnog ostrva Dača.

Njih dvojica su odneli pobedu nad brojnim majstorima riblje čorbe iako ih je ometala visoka temperatura i uzavrela atmosfera gostiju rashlađenih pivom.

 

Prvi kotlić Zemuna održan je u organizaciji zemunskog Udruženja ljubitelja Velikog ratnog ostrva, a pobednik  kaže da na magiju riblje čorbe samo prati da li je majstor dobre volje i da li je oko njega prihvatljivo okruženje.

- Ma riba i ostali začini su manje-više bitni. Najvažniji sastojak je duša zemunska - sa peharom u ruci objašnjava Zemunac i skida misteriju sa svog kotlića:

- Skuvamo ribu, onda je očistimo od kostiju i sameljemo. Tada riba pusti svoju mast. Pred kraj ubacujemo luk, šargarepu, lovorov list, tucanu ljutu papriku, svežu paprika i ostalo.

 

Zemunci su se od ranog jutra okupljali da bi krčali specijalitete u kotliću. Majstori su se krili ispod drveća i suncobrana, a svi su se, uglavno, rashlađivali pivom.

I što je najbitnije, žurka tek počinje. Zemunci će se usidriti na Lidu sve dok temperatura ne popusti.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike