
TOP 7 mesta u Srbiji poznatih zbog svojih specijaliteta: Pečenje prave svi, ali ova mesta imaju svoje gurmanluke! (VIDEO)
Komplet-lepinja, roštilj, ajvar, gulaš samo su neka jela po kojima su specifična pojedina mesta u Srbiji

Srbija je poznata kao zemlja u kojoj se obilno i dobro jede, pa tako postoje jela koja se smatraju specijalitetu u gotovo svakom delu zemlje.
Ako spomenete pečenje, jednostavno nema regiona gde neće reći da je kod njih najbolje. Slična priča je i sa sarmom, koja se sprema svuda i teško je opredeliti jedan grad u kome bi mogli reći da je najbolja.
U Vojvodini Sremci teško da će priznati da im je kobasica lošija od bačke ili banatske, a isto je i kod Bačvana i Banaćana!
O roštilju u južnim gradovima da i ne govorimo.
Ipak, probali smo da izaberemo delove Srbije koji su specifični baš zbog jela koja se tamo spremaju na određen, poseban način a neka čak i nose ime po tim gradovima.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari