
24SEDAM PRONAŠAO NAJBOLJE PEČENJE U SRBIJI: Ovde i Kinezi dolaze!
Dobro pečenje je neophodno na svakoj slavskoj trpezi, a kako počinje sezona slava, istraživali smo gde je najbolje!
Ključ istraživačkog novinarstva je da slušamo proverene izvore, a oni su nam govorili da treba da odemo u Bukovik pored Aranđelovca, jer se tamo prave “praseće bajaderice”.
Pečenjaru “Stari hrast” otvorio je Marko Marković sa porodicom pre 13 godina i od samog početka odlučio da gostima ponudi nešto drugačije pečenje - bez kostiju, sitno naseckano, rešije pečeno i uvek toplo servirano.
- Otac, koji me je učio kako se peče prase, kad je video da ja vadim kosti, rekao mi je: "Sine, propašćemo ako tako budemo radili" - priča Marković za emisiju “24sedam sa Marom”.
Uprkos skepsi mnogih, ova pečenjara opstaje već 13 godina i za to vreme je postala poznata upravo po “prasećim bajadericama”.
- Mi nemamo meni, u ponudi ionako imamo samo pečenje i salatu, a za desert palačinke sa domaćim džemovima, i to je to. Pravimo i dimljeni vrat i dimljenu vešalicu, ali nam to niko ne traži - rekao je gazda voditeljki Mariji Atanasković.
Kako stranci reaguju na ovu poslasticu, na koji način se priprema i koliko košta, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije "24sedam sa Marom":
Bonus video
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari