
Na Roštiljijadi rekord nad rekordima: Ispečena pljeskavica od 80 kilograma roštiljskog mesa!
Debljina pljeskavice nakon pečenja, koje je trajalo oko sat i po vremena, bila je 2,4 centimetara

Predrag Lazarević, Ljubiša Đorđević i Ivica Zdravković uspeli su večeras da na Roštiljijadi postave novi rekord, pošto su napravili pljeskavicu tešku 67,2 kilograma i tako za 200 grama nadmašili prošlogodišnji rekord.
Za razliku od prethodnih godina umesto Stefana Cvetkovića u timu koji oborio Ginisov rekord našao se Ivica Zdravković, a to nije bila jedina promena, pošto je pljeskavica pravljena u dvorištu Šop-Đokićeve kuće.
ATAImages/ Antonio Ahel
Debljina pljeskavice nakon pečenja, koje je trajalo oko sat i po vremena, bila je 2,4 centimetara, dok je širina bila 171, a Predrag Lazarević ponosan je na još jedan rekord.
- Ovo je sedmi put da obaramo rekord. Svake godine uvećavamo rekord, sada je to bilo za 200 grama. Prošle godine smo u okretanju imali malo problema, ali je ove godine meso bilo bolje i to je svakako uticalo da ne bude većih problema - rekao je Lazarevića.
Celokupna prirema i pečenje protekli su pod nadzorom stručnog žirija koji su činili profesor gastronomije Momčilo Conić, profesor kuvarstva Vitomir Nikolić i Igor Banjac ipsred Turističke organizacije.
ATAImages/ Antonio Ahel
- Pljeskavica nije pukla što je jedna od bitnih stavki. Sve je u skladu sa propisima, tako da možemo da konstatujemo da je oboren novi rekord - kaže Conić.
Nakon što je žiri dao završnu reč i potvrdio da je oboren rekord, pljeskavica je isečena i podeljena okupljenim građanima koji su pratili obaranje rekorda tokom celokupne ppripreme i pečenja.
Bonus video
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari