
Recept dana: Burger sa čedar sirom
Možda iziskuje trud, ali se ova gurmanska avantura, itekako, isplati

Mnogima su omiljeni, a burgere bije glas da spadaju u “brzu hranu.” Međutim, ako ga spremite kod kuće biće to ukusan i kvalitetan obrak. Na prvi pogled deluje komplikovano, međutim, čim ga okusite shvatićete da se trud isplati. Mekana zemička, burger sos koji volite, hrskava salata, odličan komad mesa i rastopljeni sir – savršena kombinacija ukusa i teksture.
Pre nego što zasučete rukave i počnete sa pripremom važno je da odaberete pravo meso. Ono treba da ima makar 20 % masnoće u sebi jer će mu to dati bolji ukus. Zato birajte meso od vrata ili kombinaciju vrata i buta.
Možda vas zanima: Recept dana: Coq au vin
Sastojci:
- 200 g junećeg mlevenog mesa, malo masnijeg „prošaranog“
- 1 žumance
- 1 kašika prezli
- ½ kašičice sitno seckanog ruzmarina
- 1 kašičica soli
- ½ kašičice bibera
- 1 lepinja za burger
- 1 list čedar sira
- 1 kašika ulja
Način pripreme:
- Mleveno meso pomešajte sa žumancetom, prezlama i začinima. Od dobijene smese formirajte burger.
- Dobijeni burger pržite u tiganju na malo ulja sa obe strane. Burger ne mora do kraja da bude pečen ukoliko volite da jedete meso pomalo sirovo.
- Lepinju za burger kratko zagrejte u rerni da porumeni.
- Burger servirajte u lepinju zajedno sa čedar sirom.
Predlozi za prilog: pečeni ili prženi krompir, hrskava slaninica, luk, senf, kečap, rukola, majonez.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari