
Pašteta od guščije džigerice ili „foa gra“ je francuski delikates i predjelo koje se svojevremeno služilo samo na francuskom dvoru. Guske su bile posebno tovljene da bi se dobila masna guščija džigerica za paštetu. Danas je teže doći do guščije džigerice, ali ekskluzivni restorani imaju na meniju guščiju paštetu.
Ovo je najjednostavniji recept za guščiju paštetu koji ne zahteva mnogo vremena.
MOŽETE DA SPREMITE I: Recept dana: Kruška Helena
Sastojci:
- 600 g guščije džigerice
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 90 g maslaca (sobne temperature)
- 2 kašike brendija
- so
- biber
- maslinovo ulje
- sveže začinske biljke za dekoraciju
Priprema
1. Džigericu operite hladnom vodom.
2. Luk usitnite i ispržite na malo ulja dok ne postane zlatanobraon.
3. Narendajte šargarepu i dodajte luku.
4. Promešajte, dodajte džigericu, sipajte vodu i kuvajte dok ne bude gotova.
5. Začinite solju i biberom. Promešajte dobro, sklonite sa ringle i ostavite da se prohladi.
6. Stavite sve u blender, dodajte brendi, ispasirajte i stavite u frižider na dva sata.
7. Servirajte na prepečenom ili svežem hlebu i dekorišite po ukusu.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari