
Kako da napravite prhko testo? Uz ovaj trik ćete ga pripremiti baš kao što to rade pravi profesionalci
Prhko testo nikako ne smete predugo da mesite

Iskusne domaćice već uveliko znaju šta je prhko testo, ali verujemo da se mnogi još uvek nisu susreli sa njim u kuhinji. Ono je savršena podloga za razne poslastice, a dok ga jedemo osećamo kako krcka.
Kada je njegova priprema u pitanju, može da predstavlja pravi izazov, ali ukoliko ispratite nekoliko jednostavnih saveta, napravićete ga, bez problema, baš kao pravi profesionalci.
Tajna dobrog prhkog testa jeste u tome da ga ne mesite previše, a testo bi trebalo da pečete bez nadeva barem 10-15 minuta na temeperaturi iznad 180 stepeni.
Nakon toga, dodajte nadev i ukoliko je potrebno, nastavite sa pečenjem.
Ovo je recept za najlepše prhko testo.
Sastojci:
- 1 šolja brašna
- 2 kašike šećera
- 100 g putera
- 1 žumance
- 1/3 šolje mlevenih badema
Pixabay
Priprema:
Sipajte bademe zajedno sa šećerom u činiju i dobro promešajte, pa zatim dodajte brašno i ponovo sve dobro promešajte. Dodajte hladan puter iseckan na kockice u suve sastojke i mutite na srednjoj brzini, sve dok ne dobijete mrvičastu smesuu. Ulupajte žumanca viljuškom, pa ih dodajte u testo, sve vreme muteći. Mutite još nekoliko sekundi, da se sastojci povežu, ali nemojte preterivati, jer smesa treba da ostane mrvičasta. Testo odmah razvaljajte ili usitnite u kalup za pečenje i stavite u zamrzivač na 20-30 minuta, a nakon toga ga pecite prema uputstvima s početka teksta.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari