
Recept dana: Domaća pica
Ne kupujte podlogu za picu, imamo super recept! Nadev je stvar vaše kracije

Recepata za picu danas ima koliko i ljudi na svetu. Svako može da pripremi ovu italijansku deliciju, samo treba svojoj mašti da pridruži ono što ima u firžideru. Da, jeste poreklom iz Italije, ali ona je danas jelo čitavog sveta, omiljena na svim meridijanima, pa i kod nas. Ona je društveno jelo jer okuplja ljude koji vole da dele picu. Neko voli tzv. uličarku, na parče, a neko originalnu picu koju sprema pica-majstor. Ali svi vole i onu koja nastaje u njihom domu.
Prvo i osnovno pravilo za nadev: na picu nikada ne stavljajte kečap.
MOŽETE DA SPREMITE I: Recept dana: Ajvar
Sastojci za testo
- 1 kg brašna (najbolje meko brašno tip 00)
- 1 kesica praška za pecivo
- 400 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 3 jajeta
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za nadev:
- 250 ml paradajz-pelata
- 400 g kačkavalja (gauda ili mocarela, ili kombinovano)
- 250 g pečuraka
- 250 g šunke (bilo kog delikatesa)
- 1 glavica crvenog luka
- 1 crvena paprika
- 1 svež paradajz
- 100 g crnih maslina
- grančica ruzmarina
- origano
Priprema
1. U činiji pomešaje sve sastojke za testo.
2. Kada se sastojci sjedine, izvadite testo iz činije i mesite ga dok ne postane kompaktno.
3. Vratite testo u činiju, pokrijte ga krpom i ostavite u frižideru tri sata.
4. Od celokupnog testa izdvojite komad prečnika 5‒7 cm (za porodičnu veličinu) i razvijte ga oklagijom.
5. Kačkavalj izrendajte, a pečurke iseckajte.
6. Na razvučeno testo stavite pelat, kačkavalj i ostale sastojke.
7. Stavite koru u pleh, a zatim u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok testo ne porumeni (oko sedam minuta, zavisno od jačine rerne).
Bon appetit!
Savet plus: Od ovog testa možete da spremate i slane kiflice sa sirom ili slatke sa eurokremom za doručak.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari