
Napravite domaće prezle - em su jeftinije od kupovnih, em se prave za 10 minuta - a deca će uživati u pohovancijama (VIDEO)
Potrebna vam je vekna bajatog hleba - i imaćete najlepšu smesu za pohovanje

Znate da ne treba da bacate stari hleb jer možete da ga osvežite, a osim prženica, pice, brusketa i drugih poslastica koje se mogu praviti od bajatog hleba - listi treba da pridružite i prezle.
Brzo i jednostavno možete da napravite prezle od starog hleba i pohovancija može da počne.
I ne samo pohovancija - možete da ih koristite za sva jela u koija dodajete prezle - u ćufte, pite, potaže, knedle...
Zato, ako vam ostane bajati hleb, nemojte ga bacati nego napravite prezle.
Potrebno vam je:
- 1 vekna bajatog hleba
- blender
- posuda sa hermetičkim poklopcem
Hleb isecite na sitne komadiće i stavite ih u blender.
Miksajte nekoliko minuta do željene teksture. Prebacite u hermetički zatvorenu posudu do upotrebe.
Ukoliko volite hrskavije mrvice, prezle rasporedite na papir za pečenje i osušite u rerni na 180 stepeni od četiri do šest minuta.
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari