
Recept dana: Rolovani ćevapi - obučeni u najukusniju slaninu, sočni, a pečeni u rerni, toliko su ukusni da će svi tražiti još (VIDEO)
Priprema ovog roštilj mesa je nikad jednostavnija

Kada je roštilj u pitanju, pljeskavice i ćevapi su prave zvezde. Roštilj se priprema od mlevenog mesa i kombinacije začina.
Roštilj meso je vrlo jednostavno za pripremu, a uz ovaj recept ćete i kod kuće moći da jedete najukusnije ćevape, jer ćete ih jednostavno ispeći u rerni.
Ćevapi urolani u slaninu će biti prava slana poslastica za celu porodicu, a još i ako na to dodate vruć somun i adekvatne priloge, imaćete idealan ručak.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 1 tost hleb
- 30 ml mleka
- 1 crni luk
- 300 g mlevenog mesa
- peršun
- 200 g slanine

Priprema:
Prelijte hleb mlekom i ostavite ga pet minuta da odstoji, a zatim ga, zajedno sa crnim lukom, stavite u blender. Sve dobro izblendirajte, a zatim dobijenu smesu dodajte u mleveno meso. Sve posolite, pobiberite, a zatim dodajte seckani peršun i dobro sjedinite. Od dobijene smese oblikujte manje ćevape, pa ih urolajte u slaninu. Ređajte ih u tepsiju koju ste prethodno obložili pek papirom i pecite oko 20 minuta na 190 stepeni.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari