
Tri nova recepta za staru dobru kupus salatu - idu i uz ribu i uz pečenje
U jednu se dodaje senf, u drugu jabuke, u treću jaja...

Svi dobro znamo koliko je kupus zdrav i presnom i u kiselom obliku – zato je kupus salata od slatkog kupusa jedan od najpristupačnijih i najprisutnijih salata na našim trpezama – najčešće se samo začoine solju, uljem ili sirćetom ili limunom – pa je vreme za gastro-inovaciju.
Ukoliko kod kuće imate svež kupus, onda napravite tri salate koje se fantastično slažu s pečenjem. Osvežavajuće i lagane, dopašće vam se na prvi zalogaj – u prvu ide dresig od senfa i limuna, u drugu se dodaju jabuke i kukuruz, a u treću kuvana jaja.
Zanimljiva kombinacija sastojaka je ono što ove salate izdvaja od drugih, a super su i uz proju.
Kupus salata sa senfom (posno)
Sastojci:
- 400 g kupusa
- peršun
- 2-3 kašike ulja
- 2 kašičica senfa
- sok 1/2 limuna
Priprema: Kupus isecite na trake, pa ga posolite. Promešajte, dodajte ulje, senf i sok limuna, pa dobro promešajte.

Kupus salata sa jabukom i kukuruzom
Sastojci:
- 400 g kupusa
- 100 g kukuruza
- 1 zelena jabuka
- 1 krastavac
- mirođija
- 3-4 kašike pavlake
- so, biber po ukusu
- 1 kašika limunovog soka
Priprema: Pomešajte rendani kupus, kuvani kukuruz, jabuku isečenu na tanke trake, krastavac isečen na tanke trake i seckanu mirođiju. Posolite i pobiberite, pa dodajte pavlaku i limunov sok. Sve dobro promešajte.
Kupus salata sa jajima
Sastojci:
- 400 g kupusa
- 1-2 krastavca
- mirođija
- peršun
- 4 jajeta
- 2-3 kašike ulja
- 2 kašike pavlake
- 1 kašičica senfa
Priprema: Jaja skuvajte, pa odvojite žumanca od belanaca. Kupus isecite na trake, pa dodajte krastavac isečen na trake. Pomešajte i dodajte seckanu mirođiju i peršun, kao i belanca koja ste isekli na trake. Promešajte. Žumanca ispasirajte, pa posolite, pobiberite, dodajte ulje, senf i pavlaku. Sipajte preliv preko salate i dobro promešajte.
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari