
Bake su sve znale: Ovaj stari poslastičarski trik učiniće svako slatko pecivo savršenim - samo dodajte ovo u testo
Namirnica koja će svakom pecivu dati boju, miris i ukus

Verujemo da će se većina složiti da, ma koliko neko bio vešt u kuhinji, ili profesionalac, niko nikada ne može da zameni bakine torte i kolače.
Te čarobne poslastice koje su nam zasladile detinjstvo i ulepšale mnoge trenutke, zauvek će imati posebno mesto u našim srcima.
Možda bake više nisu tu, ali smo sigurni da su vam ostavile svoje sveščice u kojima se nalaze svi mogući recepti koje su, tokom života, spremale.
I baš u tim sveskama se nalaze i razni trikovi za jela, torte i kolače. Drugim rečima, nisu naše bake pamtile baš sve tajne - neke su i zapisivale. Jedan od tih trikova će poboljšati svako slatko pecivo.
I, ne, nije reč o ovom ili onom bašnu, ali jeste u pitanju jedna namirnica koja se dodaje u testo, a svakom pecivu će dati boju, miris i ukus.
Reč je o crnom čaju koji je potrebno da dodate u testo, a zahvaljujući njemu, svaki kolač ćete pretvoriti u pravo remek-delo.

Koliko crnog čaja je potrebno da stavim?
Ukoliko koristite kilogram brašna, uzmite jednu čašu crnog čaja i nikako nemojte dodavati šećer. Čaj obavezno sipajte pre dodavanja ostalih sastojaka. A u slučaju da nemate crni čaj, nemojte da koristite zeleni ili neki drugog ukusa, jer nećete postići isti efekat. Jedino crni čaj daje aktivnu boju kafe slatkom pecivu, pitama i ostalim poslasticama.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari