
Kupovne kocke za supu su dobre, ali su domaće mnogo bolje! Napravite ih od povrća i bez trunke hemije, biće odlične i za bujon (VIDEO)
Jednostavan recept za koji vam nije potrebno mnogo vremena

Mnoge domaćice imaju običaj da kupuju kocke za supu, jer one podosta olakšavaju pripremu, kako domaćih supa, tako i čorbi, ali su odlične i za bujon.
Međutim, verujemo da nema potrebe da vam posebno naglašavamo da je domaći proizvod uvek i bolji i zdraviji i ukusniji od kupovnog, pa vam u skladu sa tim dajemo i recept za domaće kocke za supu.
Potrebno vam je samo povrće i malo vremena da sve pripremite. Posle ih samo upakujte u alumunijumsku foliju, a kada budete želeli da ih koristite, izvadite ih iz zamrzivača i očas posla ćete dobiti bujon, ili supu.
Priprema je jednostavna i brza, a evo i šta vam je sve potrebno.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 3 šargarepe
- 1 praziluk
- 2 paštranaka
- 2 korena peršuna
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1/2 kelerabe
- 1/2 celera
- lišće celera
- 1 kašičica kurkume
- 1 veza peršuna
- ulje
- 80 g soli

Priprema:
Oljuštite šargarepu i iseckajte je na sitno, pa je stavite u posudu, a zatim u nju dodajte i seckani praziluk, paštrnak (koji ste prethodno oljuštili i iseckali), koren peršuna (koji ste oljuštili i iseckali), seckani crni i beli luk, kelerabu (koju ste oljuštili i iseckali), celer (koji ste oljuštili i iseckali), kao i seckane listove celera.
Sipajte u dublju šerpu ulje, a kada se ono bude zagrejalo, dodajte seckano povrće i sve posolite, pa preko pospite kurkumu i kuvajte sve dok povrće ne pusti sok, a nakon toga poklopite i kuvajte još osam minuta.

Prebacite povrće u blender i dobro ga usitnite, pa dobijenu smesu sipajte na pleh od rerne, koji ste prethodno obložili pek papirom, i sve lepo poravnajte.
Pleh pokrijte providnom folijom i stavite ga u zamrzivač da odstoji preko noći. Ujutru isecite kockice i umotajte ih u aluminijumsku foliju, pa ih čuvajte u zamrzivaču sve do upotrebe.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari