
Recept dana: Posna sarma, na nešto drugačiji način - probajte je sa tunjevinom i pečurkama
Ukusna alternativa klasičnoj sarmi dolazi u obliku ove originalne posne verzije, koja kombinuje tunjevinu, aromatične pečurke i hrskav pirinač

Ova jedinstvena posna sarma obećava da će osvojiti vaše nepce na prvi zalogaj. Saznajte kako da sa lakoćom pripremite ovo ukusno jelo, u kojem se tradicionalni sastojci zamjenjuju neodoljivom kombinacijom morskih i kopnenih ukusa.
Vreme pripreme:
- 90 minuta
Sastojci:
- 2 crna luka
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 200 g pirinča
- 100 g pečuraka
- 400 g tunjevine
- kiseli kupus
Za preliv:
- 1 kašičica slatke paprike
- 3 čena belog luka
- voda
Priprema:
1. Sitno iseckajte crni luk i praziluk, pa ih propržite na ulju. Dodajte seckanu šargarepu i pečurke, posolite i promešajte.
2. Dodajte opran pirinač i dobro promešajte. Začinite po ukusu, a zatim dodajte proceđenu tunjevinu. Promešajte sve sastojke dok se dobro ne sjedine.
3. Uzmite listove kiselog kupusa, operite ih, stavite nadev i urolajte.
4. Ređajte u nauljenu tepsiju.
5. Pripremite preliv od pomešanog mlevenog belog luka, vode i slatke paprike, pa prelijte preko sarmi.
6. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari