
Recept dana: Brancin u soli, savršeno posno jelo sa tajnim sastojkom, baš kako ga sprema Zorica Brunclik
Poznata pevačica, čija se uspešna karijera proteže kroz više decenija, nedavno je otkrila da je ljubitelj dobre hrane

Na njenom slavskom stolu, posebno za Nikoljdan, ističe se jedno omiljeno jelo - brancin u soli. Ovde je njen recept za ovo gurmansko, a u isto vreme posno jelo:
Vreme pripreme:
- oko 60 minuta
Sastojci:
- 2 kg krupne morske soli
- Brancin, oko 1,5 kg
- Limun i pomorandža, isečeni na kolutove
- Malo peršunovog lista ili ruzmarina
- 2 čena belog luka
- 50 ml tečnosti od konzerviranih leblebija
Priprema:
1. Pažljivo osušite brancina kuhinjskom krpom ili papirnim ubrusom.
2. Posolite ribu unutar trbušne šupljine, zatim je napunite kolutovima limuna i pomorandže, belim lukom, peršunovim listom ili ruzmarinom.
3. Umutite tečnost iz konzerviranih leblebija i pomešajte je sa solju.
4. U plehu za pečenje, napravite podlogu od polovine pripremljene smese (debljine oko 1 cm) i položite brancina na nju.
5. Prekrijte ribu i utapkajte preostalom smesom od soli. Ribu mora potpuno prekriti, jer ovaj sloj štiti površinu od direktnog izvora toplote, omogućavajući ravnomerno pečenje.
6. Pecite ribu umotanu u so u prethodno zagrejanoj rerni na 180 do 200 stepeni oko 60 minuta. Ako je riba veća, vreme pečenja može biti produženo.
7. Nakon pečenja, uz pomoć metalnog predmeta razbijte oklop od soli, uklonite ga, prelijte ribu maslinovim uljem da sija i poslužite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari