
Recept dana: Francuska salata - neprevaziđeni užitak, lagana i ukusna, poput ruske, ali sa manje kalorija
Ljubav na prvi zalogaj

Idealna za sve koji traže jednostavno, a ipak impresivno jelo, francuska salata je savršen izbor za nadolazeće okupljanje ili kao sveža ideja za obrok. Sledi recept koji obećava užitak u svakom zalogaju, uz nekoliko koraka do savršenstva.
Vreme pripreme:
- Oko 30 minuta
Sastojci:
- 400 g smrznutog graška
- 400 g šargarepe
- 400 g kuvanog krompira
- 200 g kiselih krastavaca
- 400 g majoneza
- 100 g kisele pavlake
- 2 kašike limunovog soka
- 1 kašika senfa
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Skuvajte krompir u ljusci i ostavite ga da se potpuno ohladi. Ogulite ga i naseckajte na sitne kockice.
2. Operite i ogulite šargarepu, pa je takođe naseckajte na kockice. Kuvajte je 10 minuta u ključaloj vodi, a zatim dodajte smrznuti grašak. Nastavite kuvanje dok grašak ne omekša. Procedite i ostavite da se malo ohladi.
3. Naseckajte kisele krastavce na kockice i kolutiće.
4. U velikoj posudi pažljivo pomešajte krompir, grašak, šargarepu i krastavce.
5. Dodajte majonez, senf i kiselu pavlaku, a zatim posolite, pobiberite i dodajte limunov sok.
6. Pažljivo sve promešajte kako bi se svi sastojci sjedinili.
7. Prelijte salatu u plastičnu posudu, pokrijte je i ostavite u frižideru da se dobro rashladi pre serviranja.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari