
Recept dana: Pica salata, svi omiljeni sastojci od oba jela u jednoj velikoj činiji, a ništa ne goji
Brzo i jednostavno jelo koje će vas oduševiti

Pica salata je savršena kombinacija najboljih sastojaka za picu i salatu, a bez trunke testa. Uz malo kreativnosti, možete kombinovati sastojke po želji. Na primer, možete zameniti mini-loptice mocarele rendanom mocarelom, izostaviti salamu i napraviti vegetarijansku verziju, ili pak zameniti salatu bebi-spanaćem.
Kao i većinu salata, i ovu je najbolje poslužiti odmah. Međutim, ako želite da je pripremite unapred kako biste uštedeli vreme, napravite preliv prema uputstvu i držite ga u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi do tru dana. Dobro protresite pre upotrebe.
Profimedia
Vreme pripreme:
- 25 minuta
Sastojci:
- 1/4 šolje vinskog sirćeta
- 1 kašičica koncentrata paradajza
- 2 kašičice senfa
- 1/2 kašičice šećera
- 1,5 kašičice origana
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice soli
- 1 prstohvat crnog bibera
- 2/3 šoljice maslinovog ulja
- 170 g ljute salame
- 2/3 šolje crnih maslina
- 1 šolja crvenog luka
- 2 šolje paprike
- 4 šolje iceberg salate
- 4 šolje rimske salate
- 1 paradajz
- 1/2 šolje rendanog kačkavalja (parmezana)
- 4 grisine
Priprema:
1. Za preliv u posudu sa poklopcem dodajte crveno vinsko sirće, koncentrat paradajza, dižon senf, so, biber, šećer, sušeni origano, beli luk u prahu i maslinovo ulje.
2. Dobro protresite da se sastojci sjedine.
3. Probajte i po potrebi dodajte još soli, bibera ili šećera – preliv treba da bude aromatičan i emulgovan.
4. Za salatu u veću činiju dodajte seckanu ljutu salamu, mocarelu, crne masline, crveni luk, papriku, paradajz i obe vrste salate.
5. Preliv dobro promućkajte i oko pola dodajte u činiju sa salatom i mešajte dok se sve ne sjedini i ukusi ne prožmu.
6. Po želji dodajte još preliva, a ostatak držite u frižideru do 3 dana.
7. Salatu pospite rendanim parmezanom i odmah poslužite sa toplim grisinama.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari