aktuelno

Recept dana: Gaspačo od krastavaca, osvežavajuća kombinacija svežih sastojaka koja će vas rashladiti tokom najvrelijih letnjih dana

29.07.2024

07:59

0

Autor: A. M.

Lagana je i brzo se sprema

Recept dana: Gaspačo od krastavaca, osvežavajuća kombinacija svežih sastojaka koja će vas rashladiti tokom najvrelijih letnjih dana
Copyright Pexels

Vreli letnji dani su opet pred nama, što znači da nije vreme za uključivanje šporeta.

Napolju je toplo i zagušljivo, pa bi svima dobro leglo nešto lagano, na primer supa. 

Recept dana: Gaspačo od krastavaca, osvežavajuća kombinacija svežih sastojaka koja će vas rashladiti tokom najvrelijih letnjih danaFreepik
 

Ne brinite, ne zahteva kuvanje i neće vas dodatno zagrejati.

Gaspačo je možda najpoznatija rashlađena supa, a ovaj recept je divan način da se iskoriste proizvodi u vrhuncu sezone i koji daje priliku da zablista čisti ukus povrća.

Supa od krastavca, ne samo što se servira hladna, već je i potpuno sirova. Osim ljuštenja i sekcanja, najveći deo posla se obavlja u blenderu.

Crveni luk, beli luk, mirođija, peršun i estragon podižu miris krastavca, dok grčki jogurt, limunov sok i maslinovo ulje daju kremastu i svilenkastu teksturu.

Recept dana: Gaspačo od krastavaca, osvežavajuća kombinacija svežih sastojaka koja će vas rashladiti tokom najvrelijih letnjih danaAI ilustracija
 

Vreme pripreme:

  • oko 20 minuta

Sastojci:

  • 2 velika salatna krastavca
  • 375 g grčkog jogurta
  • 3 kašike limunovog soka
  • 1 mali crveni luk
  • 1 čen belog luka
  • 5 g sveže mirođije
  • 5 g svežeg peršuna
  • 2 kašike estragona
  • 65 ml maslinovog ulja
  • so i biber
  • za serviranje - malo seckanog krastavca i seckanog crvenog luka

Priprema:

1. U blenderu izmešajte krupno seckani krastavac sa jogurtom, limunovim sokom, crvenim lukom, belim lukom, mirođijom, peršunom, estragonom i 1/4 šolje maslinovog ulja. Blendajte dok ne postane glatko. 

2. Začinite solju i biberom, poklopite i ohladite u frižideru nekoliko sati pre jela.
Ako ste nestrpljivi, možete je konzumirati odmah, ali ukusi su mnogo jači i bogatiji nakon hlađenja.

3. Ponovo začinite supu neposredno pre serviranja. Ukrasite sitno iseckanim krastavcem, crvenim lukom i kapljicama maslinovog ulja.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike