
Ne bacajte sok od paradajza! Uz ovaj recept podići ćete svaku salatu na viši nivo, uživanje je zagarantovano
Pravo je bogatstvo vitamina i minerala, ali i ukusa

Sezona paradajza je uveliko u jeku, što znači da ovaj svestrani sastojak možete koristiti za salate, kuvana jela i sendviče.
Međutim, tokom pripreme mnogih ovih jela, možda propuštate jedan od najboljih načina za korišćenje svežeg paradajza u ovom periodu godine - paradajz preliv.
Freepik
Često kada pravimo salatu, posle jela u činiji ostane sok od paradajza koji ljudi najčešće bacaju.
To je greška, jer upravo je ovaj sok najvažniji sastojak preliva od paradajza.
Paradajz, sa ravnotežom kiselosti i slatkoće, savršeno se uklapa u vinegret, tj. salatni preliv.
Dodavanjem vinskog sirćeta pojačavate nijanse ukusa, a kombinovanjem sa maslinovim uljem, solju i začinima dobijate preliv koji je idealan za sve vrste salata i testenina.

Naravno, ukusno je koristiti ceo paradajz, ali korišćenjem čistog soka od paradajza izbegavate gorke semenke i žilice.
Osim toga, veoma ga je lako pripremiti ga, bez upotrebe blendera.
Pexels
Recept za paradajz preliv
Sastojci:
- 250 ml soka od paradajza
- 125 ml maslinovog ulja
- 60 ml vinskog sirćeta
- so i biber po ukusu
- začinsko bilje po ukusu
Sve sastojke pomešajte i stavite u frižider da se ohladi ili odmah služite preko salate.
Ako je sok kiseliji, dodajte malo meda i čuvajte u frižideru do tri dana.
Ovaj preliv je savršen za kapreze salatu.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari