aktuelno

Recept dana: Piletina u kari sosu, savršen spoj sočnog mesa, kremastog sosa i toplih začina, oduševiće i najveće izbirljivce

27.08.2024

07:47

0

Autor: A. M.

Jelo kojem ćete se iznova vraćati

Recept dana: Piletina u kari sosu, savršen spoj sočnog mesa, kremastog sosa i toplih začina, oduševiće i najveće izbirljivce
Copyright Freepik

Kada je reč o jednostavnim, a ukusnim jelima koja mame svojom aromom i bogatstvom ukusa, piletina u kari sosu zauzima posebno mesto na svakom meniju.

Ova klasična kombinacija sočne piletine i začinjenog kari sosa donosi egzotične note i toplinu koja je savršena za sve prilike.

Kari sos, sa bogatstvom začina poput kurkume i đumbira, uparuje se sa piletinom na način koji ne samo da naglašava njene prirodne arome, već stvara složeni i delikatan ukus.

Ovo izuzetno jelo je idealno za svakodnevne obroke, ali i za posebne trenutke kada želite da uživate u nečemu zaista posebnim.

Recept dana: Piletina u kari sosu, savršen spoj sočnog mesa, kremastog sosa i toplih začina, oduševiće i najveće izbirljivceFreepik
 

Vreme pripreme: 

  • Oko 40 minuta

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea, isečenog na kockice
  • 2 kašike ulja
  • 1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašika svežeg rendanog đumbira
  • 2 kašike kari praha 
  • 1 kašika kurkume 
  • 1 konzerva (400 ml) kokosovog mleka
  • 200 ml pileće supe (ili vode)
  • 2 kašike paradajz pirea (ili 1 srednji paradajz, sitno iseckan)
  • 1 kašika soja sosa
  • So i biber po ukusu

Priprema:

1. U velikoj tiganju ili šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckanu piletinu i pržite je dok ne postane zlatno smeđa sa svih strana, oko 5-7 minuta. Izvadite piletinu iz tiganja i stavite je na tanjir.

2. U istom tiganju dodajte još malo ulja ako je potrebno. Dodajte iseckani crni luk i pržite dok ne postane staklast, oko 3 minuta. Dodajte sitno iseckani beli luk i rendani đumbir. Pržite još 1 minut dok ne zamiriše.

3. U tiganj dodajte kari prah i kurkumu. Dobro promešajte i pržite još minut-dva dok začini ne puste aromu.

4. Dodajte paradajz pire (ili iseckan paradajz) i kuvajte još 2 minuta. Sipajte kokosovo mleko i  supu (ili vodu). Dobro promešajte i pustite da se sos zagreje do vrenja.

5. Vratite piletinu u tiganj, dobro je izmešajte sa sosom i pustite da se krčka na laganoj vatri 15-20 minuta, ili dok piletina ne bude skuvana i sos ne postane gust i kremast. Povremeno mešajte.

6. Dodajte soja sos, so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Kuvajte još nekoliko minuta, po potrebi prilagodite začine.

7. Poslužite piletinu u kari sosu sa kuvanim pirinčem.

Bon appetit!

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike