
Recept dana: Mafini s jajima i slaninom – savršeni za najbrži doručak, naročito ako ne volite ponedeljak
Vikend traje kratko, a mafini sa slaninom i jajima pamte se dugo i prave često

Ukoliko ne volite da stojite pored šporeta da biste pripremili doručak, ovo je jednostavno rešenje za vas. Skratite vreme pored štednjaka i napravite savršene mafine sa jajima i slaninom.
Sastojci:
- po potrebi tankih kora za pitu (ali ne mora)
- 6 šnita slanine ili pršute
- 100 g mocarele ili nekog drugog sira po izboru
- malo origana
- 2-3 kašike paradajz pelata ili kečapa
- 6 jaja
- po potrebi ulja
Priprema:
1. Kore isecite na kvadrate, pa ih složite u podmazan kalup za mafine. Otprilike treba staviti četiri kvadrata u svaki kalup, zatim malo premažite uljem pa staviti kašiku dve paradajz pelata ili kečapa.
Pročitajte još:
2. Pršutom ili slaninom obložite stranice svakog kalupa, staviti u sredinu mocarelu ili narendani sir po želji, dodajte malo origana i na kraju razbijte u svaki po jedno jaje.
3. Pecite nekoliko minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Vreme pečenja zavisi od rerne i od toga da li volite mekše ili tvrđe pečena jaja – za oko sedam minuta jaja će biti rovita, a 10 minuta tvrdo kuvana.
4. Servirajte uz jogurt, kiselo mleko ili salatu ili pak prilog po želji, piše najžena.rs.
Bon appetit!
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari