
Subota je dan za filmove i kokice: Trik za najukusnije kokice iz šerpe
Caka je u jednom koraku

Glavni problemi koji se javljaju kod pripreme kokica u šerpi su zagorelost, pa često odustanemo od priprme, međutim, ovaj problem može lako da se reši.
Uzmite lonac sa debljim dnom kako ne bi zagorele. U loncu zapremine, recimo, 3 litre, zagrejte 3 kašike ulja.
Pixabay
Kada se ulje zagreje, ubacite nekoliko zrna kukuruza kokičara i pokrijte ga poklopcem. Kada ove prve kokice puknu, izvadite ih i dodajte ostatak kukuruza u količini kojom ćete u jednom sloju moći da prekrijete dno lonca.
Važno je da tada lonac sklonite sa vatre i brojite do 30, a zatim ga vratite na ringlu. Tako će sva zrna moći da puknu u istom trenutku.
Tokom spremanja kokica šerpu bi trebalo tresete i povremeno odškrinete poklopac kako bi para izašla i kokice ostale hrskave. Kada se pucketanja prorede, ugasite ringlu i kokice odmah prebacite u činiju.
Pixabay
Zavalite se u fotelju, pustite dobar film ili omiljenu seriju i uživajte uz savršeno pripremljenu grickalicu.
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari