
Recept dana: Pamuk pogača je veoma ukusna i mekana ko pamučna duša
Toliko je mekana i prosto se topi u ustima

Ovo je jedna od najlepših pogača koju možete da pripremite.
Pronašli smo je kod Dejane na Instagram nalogu razigrana_kecelja, a ona ju je prepisala od @minjinakuhinjica… tako to ide sa dobrim receptima, prenose se kroz sve mreže.
Originalni recept je postan pa se koristi margarin i posni majonez, a ovo je recept sa maslacem i običnim majonezom.
Sastojci:
- 600 g mekog brašna tip 400
- 300 ml vode
- 1 suvi kvasac
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 100 ml ulja
- 100 g maslaca
- majonez za premazivanje
- susam
Priprema
1. U toplu vodu stavite kvasac i šećer, promešate i ostavite oko 10 minuta da se kvasac digne.
2. Od brašna, ulja, soli i podignutog kvasca zamesite testo da se ne lepi za ruke, pokrijete i ostavite 45 minuta da se testo podigne.
3. Kada se testo podigne, podelite ga na šest loptica. Svaku lopticu razvucite u krug i svaki krug premažete maslacem i stavite jedan preko drugog. Poslednji krug ne premazujte. Tako poređano testo dodatno razvucite na veći krug i razdelite na 16 delova. Savijate u kiflice.
4. Okrugao kalup premažite sa malo maslaca ili ulja i ređajte kiflice. Prekrijte krpom i ostavite 30 minuta da odmore.
5. Pogaču premažite majonezom i pospite susamom. Pecite na 200 stepeni 30 minuta.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari