
Bez ulja ili maslaca: Evo šta je odlična, i manje kalorična, a podjednako ukusna zamena za prženje
Smanjite unos masti maksimalno

Iako smo svesni toga da pržena hrana i nije baš najzdraviji izbor, ne možemo da osporimo da je prilično ukusna.
A da bismo pripremili ono što želimo, uglavnom koristimo ulje ili maslac. Nekada čak i mast.
Verujemo da nema posebne potrebe da objašnjavamo zbog čega to i nije toliko zdravo, pogotovo kada se koristi u većim količinama, što je često potrebno za, recimo, uštipke, prženice ili pomrfit.
Mnogi koriste maslinovo ulje, međutim, ono je preporučljivo kao dodatak salatama, ali ne i za prženje.
Ali, rešenje, naravno, postoji.
Da li ste znali da bujon od povrća dostojno može da zameni ulje ili puter?
Sipajte dve kašike u tiganj i ispržite luk ili meso. Ukoliko spremate nešto za šta bi vam bilo potrebno više ulja, slobodno sipajte više bujona.
Pixabay
Kada pržite u bujonu i dalje postoji određeni procenat masti, hrana će biti mnogo manje kalorična, ali zdravija i podjednako ukusna.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari