
Recept dana: Slani čizkejk osvojiće vaše ukućane, a sve komšinice juriće vas za recept
Brzo i jednostavno napravite slani čizkejk koji će oduševiti sve

Čizkejk je lagani desert koji je postao omiljena poslastica ljubitelja slatkiša širom sveta. Postoji u raznim varijantama i kombinacijama ukusa, od voćnih do čokoladnih...
A da li ste ikada probali slani čizkejk?
Može se poslužiti kao samostalan obrok ili kao predjelo kojim ćete sigurno oduševiti sve goste.
Pravi se očas posla i predstavlja idealan obrok za dane kada želite nešto kremasto, slasno i lagano.
Sastojci:
- 300 g slanih krekera
- 180 g putera
- 450 g punomasnog krem sira
- 4 kašike pavlake za kuvanje
- 2 jajeta
- 150 g rendanog kačkavalja
- 1 čen belog luka
- 1 kašika seckanog vlašca
- 200 g čeri paradajza
- 1 kašika masinovog ulja
- so, biber
- svež bosiljak
Priprema:
1. Rernu ukljućite na 170 stepeni da se zagreje.
2. U blenderu sameljite krekere, pa im dodajte istopljeni puter i sve dobro sjedinite da dobijete kompaktnu masu.
3. U kalup za kolače formirajte koricu i lepo je poravnajte. U dublju posudu ubacite krem sir, pavlaku za kuvanje i cela jaja, pa mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Ukoliko ima potrebe, dodajte so i ubacite sitno naseckani vlašac i beli luk. Rasporedite fil preko kore, poređajte rendani kačkavalj i stavite da se peče oko pola sata.
4. Pred kraj pečenja odozgo poređajte čeri paradajz isečen na polovine, pospite svežim bosiljkom i prelijte maslinovim uljem, pa vratite u rernu na još desetak minuta.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari