
Ako ste presolili jelo, nema potrebe da ga bacate: Pet trikova pomoću kojih će ono biti spašeno
Savetujemo da isprobate svaki od njih, jer su svi podjednako efikasni

Ne postoji osoba kojoj se makar jednom nije dogodilo da presoli jelo. Čak i najiskusnije domaćice su se nekada iznervirale jer im se ruka previše "opustila", pa je u hranu otišlo mnogo više soli nego što bi trebalo.
A onda je sve uništeno i preostaje vam samo da bacite jelo na koje ste već potrošili određeno vreme.
Zapravo, nema potrebe za ovim scenariom, kao ni za nerviranjem, jer postoji nekoliko jednostavnih trikova koji mogu da pomognu u spasavanju jela. Mi vam predstavljamo pet njih i savetujemo da isprobate svaki, jer je svaki podjednako efikasan.
Profimedia
1. Šagarepa, luk ili krompir
2. Jabuka
Naše bake su primenjivale jednostavan trik sa jabukom. Sve što je potrebno da uradite jeste da je ubacite u jelo, a onda će pokupiti so. Samo je pred kraj pripreme izvadite i bacite, to je sve.
3. Voda

4. Neutralna pavlaka
So u jelima koja u sebi sadrže sos od paradajza ili bilo koji drugi sos, možete da neutrališete ukoliko u njih dodate neutralnu pavlaku za kuvanje. Štaviše, sos će postati još ukusniji.
5. Sirće, vino ili limun
U neutralisanju viška soli pomoći će i sirće, vino ili sok od limuna. Ovaj trik slobodno isprobajte i kada previše zaljutite jelo paprikom ili biberom. Podjednako je efikasan.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari