
Recept dana: Ledena jogurt torta s malinama lako postaje omiljen letnji sladoled, a teško se vraća u frižider
Ova torta je najbolje osveženje danas

Ledena ili sladoled torta od malina i jogurta idealna je za tople letnje dane. Bez pečenja kuvanja filova - samo sve umutite, poređate i čekate da se stegne.
Osvežavajuća i lagana, ukusna i lepa za oko, biće zvezda vašeg letnjeg stola za vikend, praznik, proslavu.
Ledeno osveženje bolje od svakog kupovnog sladoleda.
Sastojci:
Za koru
- 250 g mlevenog keksa
- 130 g maslaca
- 2 kašike šećera u prahu
Za fil:
- 500 ml jogurta
- 120 g šećera u prahu
- 350 ml slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 300 g malina
- 2 kesice želatina

Priprema:
1. Mleveni keks pomešajte sa šećerom u prahu, pa dodajte otopljeni maslac. Dobro izmešajte da dobijete kompaktnu smesu, a potom od nje formirajte koru u kalupu prečnika 24 cm.
2. Želatin rastvorite po uputstvu na kesici, pa ostavite da nabubri. U većoj činiji izmiksajte jogurt, šećer u prahu i vanilin šećer, pa dodajte želatim i sve ponovo promešajte. Slatku pavlaku umutite da dobijete gust šlag, pomešajte sa jogurtom i sve sjedinite.
3 Na pripremljenu koru od keksa poređajte maline, pa preko prelijte dobijen krem. Tortu stavite u zamrzivač da se stegne, na minimum četiri sata. Potom skinite kalup, ukrasite svežim malinama i poslužite.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari