
Recept dana: Voćna krempita - ohlađena i titrava, biće nešto najbolje što možete spremiti ovoga leta
Bićete oduševljeni

Zamislite kako otvarate frižider i u njemu nabasate na titravu voćnu krempitu. Hladnu.
Recept za ovu famoznu krempitu pronašli smo slučajno na Instagramu just.sweet.sladjano, odnosno blogu sladinikolacici.blog i isprobali je.
Zato sada sa vama delimo kolač Slađane iz Zrenjanina, koju kao da je ime odredilo, a kad vidite kakve sve poslastice ona priprema i umešno dekoriše, i vama će biti teško da odlučite šta prvo da isprobate.
Sastojci:
- 2 kore za krempitu
- 1 l mleka
- 5 žumanaca
- 150 gr secera
- 3 vanil secera
- 4 pudinga od vanile
- 200 g margarina
- 300 g voca po izboru
- 50 gr secera
- 4 kašike vode
- 1 puding od vanile ili 3 kasike gustina
Plus
- 300 ml slatke pavlake
1. Najpre ispecite kore, dakle to su kore koje ste kupili smrznite, a zatim ih razvili ili gotove. Ukoliko koristite smrznute, nakon što ste ih razvili izbockajte viljuškom pre pečenja. Kore razvite na dno kalupa u kome ce te ih filovati. Pecite oko osam minuta na 180 C.
2. Za krem od litra mleka odvojte toliko da možete razmutiti puding, a ostalo stavite da proključa. Pudingu dodajte žumanca šećer i vanilin šećer, pa sve skupa malo izmiksajte i stavite u prokuvano mleko koje ste skinuli sa vatre, promesajte pa vratite na tihu vatru da se zgusne uz neprestano mešanje. Krem pokriijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi, pa joj dodajte omekšali margarin postepeno muteći.
3. Voće pomešajte s vodom i šećerom, pa stavite da se kuva 10 minuta. Puding razmutite sa malo vode i dodajte voću, te kuvajte. Ako imate štapni mikser, najbolje bi bilo da malo izblendirate. Krem malo prohladite, pa stavite na koru i ostavite pola sata da se stegne u frižideru, pa tek onda nanesite vanilin krem i preko nje slatku pavlaku. Krempitu ostavite bar četiri sata u frižideru pre služenja.
Bon appaetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari