
Jedite što više svežeg povrća! Imamo četiri fantastična preliva za salate
Sad je vreme da jačate imunitet na sve moguće načine

Ako je sastavni deo svakog vašeg obroka, pa i doručka, neka salata, odnosno povrće, na pravom ste putu. To znači da vodite računa o ishrani, a samim tim i o zdravlju. Povrće je najbolje jesti u svežem stanju, jer tako iz njega uspevate da iskoristite sve dobre nutrijente, vitamine, minerale i vlakna. Nedavno samo vam dali recept za fantastičnu Valdorf salatu s grilovanom piletinom, koja je dodavanjem mesa postala obrok-salata, a sada vas podstičemo da jedete što viće povrća i zeleniša.
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI I: Danas je Međunarodni dan kuvara, a oni žele da nauče decu kako da se zdravije hrane
Svaka salata postaje malo gastronomsko remek-delo uz dobar preliv ili dresing.
Univerzalni umak za salatu
Sastojci:
2 kašike ulja
2 kašike sirćeta ili limunovog soka
1 manja glavica crnog luka
1 kašičica začinskih
malo soli, bibera i šećera
Priprema

Pixabay
Preliv sa renom i majonezom
Sastojci:
125 g majoneza
2 kašike kisele pavlake
2 kašićice narendanog rena
na vrh noža šećera
Priprema
Pomešajte majonez, pavlaku i rendani ren, te dodajte na vrh noža šećera.
Preliv za zelenu salatu
Sastojci:
1/2 šolje ulja
1 kašika crnog vina
1 kašičica senfa
1 kašika meda
1 čen belog luka
malo bibera
Priprema
Dobro umutite sve sastojke i prelijte zelenu salatu.

Pixabay
Preliv s pavlakom
Sastojci:
2 kašike ulja
2 kašike soka limuna
2 kašike kisele pavlake
1 čen belog luka
malo soli i bibera
1 kašika seckanog peršuna
Priprema
Pomešajte ulje, sok limuna i pavlaku, pa dodajte izgnječen čen belog luka, a zatim i so i iseckani peršun.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari