
Recept dana: Čokoladna torta bez brašna - prelivena najfinijim kremom, a zahvaljujući jednom sastojku posebno ukusna
Tražiće se parče više

Čokoladnoj torti retko ko može da odoli, a sada na spisak najukusnijih slobodno možete da dodate i ovu, za čiju pripremu vam nije potrebna ni trunka brašna.
Sama priprema nije previše komplikovana, a sastojke za koru je potrebno samo da sjedinite i ispečete.
Kafa i vanila će joj dati posebnu aromu i ukus i, verujte nam, tražiće se parče više.
Sastojci:
Za tortu:
- 170 g tamne čokolade
- 150 g šećera
- 3 kašike instant kafe
- 3 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 45 g kakao praha
- prstohvat soli

Za glazuru:
- 170 g crne čokolade
- 115 ml slatke pavlake
Unsplash
Priprema:
Čokoladu i puter otopite na pari, uz konstantno mešanje, sve dok ne dobijete glatku kremu. Smesu prebacite u veliku posudu, a zatim dodajte šećer, kafu, so i ekstrakt vanile i sve dobro promešajte. Dodajte jaja, kakao prah i ponovo sve sjedinite koristeći ručnu mutilicu. Testo sipajte u kalup za tortu, koji ste prethodno obložili pek papirom sa svih strana, i pecite oko 20 minuta u rerni koju ste zagrejali na 180 stepeni. Dok se testo bude peklo, napravite čokoladni ganaš glazuru tako što ćete u šerpicu staviti slatku pavlaku i zagrevati je do vrenja, a zatim ćete je, pre nego što provri, skloniti sa šporeta, dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se lepo rastopi. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i uz pomoć špatule sve lepo poravnajte. Tortu stavite u frižider na pola sata, da se glazura stegne, a zatim je secite na parčiće i poslužite sa šlagom ili nekim voćem.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari