
Recept dana: Posne oblande sa orasima - starinski kolač, toliko sladak i ukusan, da obavezno mora da se nađe na vašoj slavskoj trpezi
Kombinacija ukusa oblandi i kremastog fila jednostavno je neodoljiva

Jedan od omiljenih starinskih kolača, svakako jesu oblande. Bilo da su ih vaše bake i mame redovno pravile ili da ste ih uvek jeli na slavama, oblandama retko ko zaista može da odoli.
Zbog svoje strukture, u kombinaciji ukusa oblandi i kremastog fila, jednostavno su neodoljive. Da ne govorimo o tome da od jednog pakovanja oblandi dobijate prepun veliki oval ovih štanglica.
Kada je reč o filu, on može da se sastoji od različitih sastojaka, uključujući i orahe, keks, pa i čokoladu, a u zavisnosti od toga za koju priliku su vam potrebne, mogu biti mrsne i posne.
Ukoliko poželite da ih poslužite gostima za slavu, verujemo da će vam se recept za ove posne dopasti, pogotovo jer sama priprema ne oduzima mnogo vremena.
Vreme pripreme:
- 30 minuta
Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 1 margarin
- 1 čaša vode
- 320 g mlevenih oraha
- 400 g šećera
- 120 g prezli

Priprema:
Sipajte vodu i šećer u šerpicu i stavite da provri, a zatim dodati prezle, mlevene orahe i margarin. Mešajte na isključenoj ringli sve dok se ne otopi, a onda filujte oblande. Kada budete završili sa filovanjem, preklopite ih nekim teškim predmetom i ostavite nekoliko sati da odstoje kako bi se stegle, a zatim ih služite.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari