
Recept dana: Krompir iz rerne posut tajnim sastojkom - najhrskaviji posni slavski prilog
Ovakav pečeni krompir skoro niste probali

Krompir je širom sveta jedna od najpopularnijih namirnica i kako god da ga spremite, uvek je ukusan.
Sa ovim receptom nema greške jer će biti izuzetno hrskav i to zahvaljujući palenti.
Ne zahteva preterano kulinarsko iskustvo, samo treba da ga isečete i začinite, ispecite ga i eto odličnog priloga uz ribu ili meso. Ovo je krompir delikates.
Ovaj krompir među svim ostalim posnim đakonijama biće dobar uvod u najbolje posne kolače.
Profimedia
Vreme pripreme:
- oko 60 minuta
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 2-3 kašike palente
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 grančica svežeg ruzmarina
- 2 kašičice slatke paprike
- 2 kašike susama
- maslinovo ulje
Priprema:
1. Krompir oljuštite i isecite po želji.
2. Sipajte vodu u šerpu i stavite da proključa, pa dodajte kašičicu soli i sode bikarbone. Zatim ubacite krompir i kuvajte 15 minuta. Procedite krompir i ostavite da se prohladi u cediljci pet minuta.
3. Stavite krompir u činiju, pospite ga uljem, palentom, belim lukom u prahu, slatkom paprikom, ruzmarinom... susamom - začinima po želji. Dobro promešajte da se svi sastojci prožmu s krompirom.
4. Izručite krompir na pleh obložen pek-papirom, još malo nauljite i pospite susamom i pecite u rerni oko 45 minuta na 200 stepeni - dok fino ne porumeni.

Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari