
Recept dana: Rafaelo torta - priprema je nikad jednostavnija, torta nikad ukusnija, a ukućani će biti najzadovoljniji (VIDEO)
Svaki zalogaj će vam se topiti u ustima

Torte sa kokosom su lagane i osvežavajuće, a opet dovoljno jake da mogu da se jedu i leti i zimi. Iako su rafaelo kuglice svima dobro poznata poslastica, kao i čuveni čupavci, postoji još mnogo recepata u kojima kokos ima glavnu ulogu.
Rafaelo torta se pravi sa keksom i žutim filom koji je toliko ukusan da nećete moći da ga se zasitite. Isti taj fil koristi se i za princes krofne, pa ako ste ih jeli, onda tačno znate o čemu pričamo.
Kombinacija keksa i tog fila, koji će keks upiti, učiniće da svaki zalogaj bude doživljaj za sebe i da vam se torta topi u ustima.
Vreme pripreme:
- 35 minuta
Sastojci:
- 500 g keksa
- 1 l mleka
- 1 šolja šećera
- 100 g kokosa
- 200 g putera
- 2 žumanceta
- 3 pune kašike brašna
- 3 pune kašike skroba
- 8 g vanilin šećera

Priprema:
Šećer, brašno, skrob, vanilin šećer i žumanca dodajte u 300 ml mleka i sve dobro sjedinite.
Zatim sve to sipajte u preostalih 700 ml toplog mleka i nastavite da kuvate. Sve vreme mešajte i kuvajte sve dok se smesa ne zgusne.
Puter sobne temperature umutite i postepeno dodajte fil, a zatim sve sjedinite mikserom.
Obložite kalup pek-papirom, pa zatim poređajte keks, preko keksa sipajte fil i tako ređajte dok sve ne potrošite. Poslednji red treba da bude fil.
Pospite tortu kokosom i ostavite je u frižideru, minimum, dva sata, a idealno bi bilo preko noći.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari