
Recept dana: Turski pileći ćevapi - malo drugačiji od onih na koje ste navikli, a toliko ukusni da nećete moći da ih se zasitite (VIDEO)
Služe se uz pikantan paradajz sos

Ćevapi su mnogima omiljeno jelo od junećeg mesa. Međutim, različite kulture koriste različito meso, ali i začine, pa ih tako Turci, na primer, prave od pilećeg mlevenog mesa.
Da bi poboljšali ukus, u njega dodaju i papriku i začine, a za razliku od našeg podneblja, gde se ćevapi služe sa lukom i kajmakom, u turskoj se služe sa pikantnim paradajz sosom.
Recept je jednostavan za pripremu, a ukus je vredan svakog truda.
Pexels
Vreme pripreme:
- 60 minuta
Sastojci:
- 1 kg mlevenog belog mesa
- 1 crni luk
- 1 manja paprika
- 1 veza peršuna
- 7 čenova belog luka
- 25 g prezli
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica kima

Za sos:
- 1 crni luk
- 1 veća paprika
- 5 čenova belog luka
- 200 g paradajza
- 1 ljuta papričica (po želji)
- 1 kašika paradajz paste
- 1 šolja vode
- 1/4 šolje sirćeta

Priprema:
Sitno seckani crni luk, papriku, peršun i mleveni beli luk dodajte u mleveno meso, a zatim dodajte i prezle, posolite, pobiberite i začinite, pa sve dobro sjedinite.
Nakon toga, oblikujte male ćevape i držite ih u frižideru pola sata.
Sipajte malo ulja u šerpu, a zatim dodajte krupno sečeni crni luk, paradajz i papriku, kao i cele čenove belog luka. Po želji dodajte i očišćenu ljutu papričicu i paradajz pastu, a zatim posolite.
Kuvajte oko pet minuta na visokoj temperaturi, a zatim sipajte vodu, smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte oko 20 minuta.
Sipajte sirće, promešajte još nekoliko puta i izblendirajte. Za to vreme, ispržite meso, a zatim ga poslužite sa paradajz sosom.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari