
Mislite da je palačinke lako napraviti? Ovu grešku svi prave, a baš zbog nje su one manje sočne i ukusne
Pomešati i sjediniti sastojke, a zatim pržiti smesu, ne deluje kao posebno težak posao, ipak, nije tako jednostavno

Svi misle da je palačinke jednostavno spremiti i, zaista, kakva bi bila nauka pomešati sastojke, umutiti ih, a zatim pržiti testo?
Međutim, iako deluje kao jedan od najjednostavnijih poslova za šporetom, palačinke uopšte nije jednostavno spremiti. Makar ne one dobre.
Pre svega, greška koju svi pravimo jeste ta da u tiganj sipamo ulje, a to ne treba tako. Dovoljno je samo premazati tiganj njime i to povremeno.
Takođe, potrebno je u smesu dodati kiselu vodu, jer će ona omogućiti da palačiinke ispadnu perfektne.
Još jedna bitna stvar je da sastojci budu sobne temperature, jer će se na taj način lakše sjediniti, pa će palačinke ispasti bolje i ukusnije.
Sastojci:
- 1 čaša mleka
- 2 šolje brašna
- 3 jajeta
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja
- 2 čaše kisele vode

Priprema:
Prvo prosejte brašno u posudi, a zatim dodajte šećer i so. Sve promešajte, a zatim sipajte mleko, jaja, ulje i kiselu vodu.
Dobro umutite, sve dok ne dobijete glatku smesu.
Dobro zagrejte tiganj, pa ga samo premažite uljem i nemojte sipati ulje u tiganj.
Palačinke pržite sa obe strane.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari