
Ove trikove zna svaka iskusna domaćica: Pomoću ovih namirnica najlakše ćete zgusnuti sos
Iskoristite brašno, orašaste plodove, prezle ili buter

Sosovi su neizostavni deo mnogih jela. Sigurni smo da ste do sada isprobali mnoge recepte koji podrazumevaju i neki preukusan sos, kao što su, recimo, bolonjeze.
Međutim, ono što nekada bude problem jeste to što sos ne ispadne baš uvek onako kako bi trebalo. A onda se nerviramo i uglavnom pokvarimo užitak, neko čak i baci već pripremljeno jelo.
Profimedia
Da do toga ne bi dolazilo, iskoristite neki od trikova koji će spasiti stvar. Tehnika ima mnogo, a neki od njih podrazumevaju zgušnjavanje sosa različitim vrstama brašna, mahunarkama i ostalim povrćem, maslacem, kuvanim krompirom, pireom od paradajza, prezlama, ili mlekom.
Ukoliko budete odlučili da koristite brašno, pre svega, potrebno je da ga prvo razredite u malo hladne vode, pa tek onda da ga dodate u sos, a zatim da, na srednje jakoj vatri, konstantno mešate, sve dok se sos ne zgusne.
Ukoliko dodajete mahunarke ili kuvano povrće, potrebno je samo da ga iseckate sitno i dodate u sos.
Sa druge strane, mleko, maslac ili pavlaku sipajte direktno u sos, ali imajte na umu to da postoji mogućnost da mu promene ukus.

Takođe, u tome da zgusnete sos, pomoći će vam i prezle i zdrobljeni orašasti plodovi, a oni svim vrstama variva daju više konzistencije.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari