
Od samo nekoliko namirnica i za samo 15 minuta dobićete savršen domaći senf: Idealan je za roštilj ili lovačke šnicle
Brza priprema i preukusan rezultat

Ljubitelji senfa mnoga jela ne bi mogli da zamisle bez ovog priloga, a ovo posebno važi u situacijama kada se jedu specijaliteti sa roštilja.
Međutim, mnogima se ne ne dopada ukus kupovnog senfa, a ukoliko ste među njima, ili volite da sami sve napravite, isprobajte recept za ovaj domaći senf, bez veštačkih boja i sa kvalitetnim sastojcima.
Senf možete kombinovati uz roštilj, ali ga možete koristiti i prilikom pripreme lovačkih šnicli i raznih drugih jela sa mesom koja zahtevaju da se meso premaže senfom.
Priprema je prilično brza, biće vam potrebno samo 15 minuta, a biće vam potrebni i sledeći sastojci:
- 100 grama mešavine semenki gorušice i praha gorušice
- 60 ml vina ili jabukovače (ako ne volite alkohol, možete da ga zameniti običnom vodom)
- 60 ml vode
- 60 ml alkoholnog sirćeta
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice mlevenih semenki kima
- 2 kašičice meda
- 2 kašičice majčine dušice

Priprema:
Vodom, alkoholom i alkoholnim sirćetom prelijte mešavinu semenki i ostavite da odstoji 24 sata u tečnosti.
Nakon što to vreme bude prošlo, dodajte začine i sve dobro pomešajte i blenderu. I to je sve. Ovi senf sastojci će vam omogućiti da pripremite pravi, domaći senf.
Kada birate koji senf sastojci idu, razmišljajte o svojim preferencijama, želite li s alkoholom ili bez, želite li ljuti ili blagi. Naime, važno je da znate da su crne semenke gorušice izuzetno ljute, smeđe ljute, a žute blage i da prema tome morate izabrati koje želite.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari