
Recept dana: Kuglof sarma - brže se sprema, dekorativna je i identično ukusna
Domaći specijalitet na malo drugačiji, moderniji način

Zima se polako primiče kraju, a polako nestaju i zalihe kiselog kupusa. S poslednjim trzajima zime valjalo bi da bar još jednom napravite sarmu, domaći specijalitet, samo na malo drugačiji način
A taj način vam zapravo štedi vreme.
Reč je o sarmi - kuglof sarmi, a u nekim krajevima sarma se priprema tako što se napuni izdubljena glavica kiselog kupusa.
Vreme pripreme
- oko 90 minuta
Sastojci:
- 1 glavica kiselog kupusa
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g dimljene slanine
- 1 crni luk
- 100 g pirinča
- 1 jaje
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica mešavine biljnih začina
- 100 ml kuvanog paradajza
- so
- biber

Priprema:
1. U šerpi kuvajte pirinač sa 250 ml vode pet minuta. Isključite ringlu i ostavite poklopljeno da pirinač upije tečnost.
2. Crni luk sitno iseckajte i propržite dok se ne zastakli. Dodajte so, biber po ukusu, mleveno meso, pirinač, mlevenu papriku i dinstajte 10 minuta. Kad se malo prohladi, dodajte jaje i izmešajte.
3. Kuglof premažite uljem i rasporedite po njemu listove kupusa tako da se preklapaju i da im krajevi vire preko ivice kuglofa. Preko kupusa rasporedite fil od mesa. Krajevima kupusa prekrijte meso.
5. Skinite foliju i pecite još pet do sedam minuta. Ostavite da se prohladi u kuglofu i pažljivo prevrnite na tacnu za posluživanje.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari