
Recept dana: Trougao čupavci - omiljeni kolač mnogih u malo drugačijem obliku, nestaće u dva zalogaja dok ste rekli kokos (VIDEO)
Poslastica kojoj niko neće odoleti

Većina je nekada probala čuvene čupavce, a mnogi obožavaju ovaj kolač. On je četvrtastog oblika i sastoji se od mekanog biskvita obloženog čokoladom. Čupavci se na kraju valjaju u kokos, što im daje posebnu draž.
Ovaj kolač je nastao u Australiji, poznat je pod nazivom Lamington i njihov je nacionalni kolač, a navodno je ime dobio po istoimenom lordu, guverneru australijske države Kvinslend od 1896. do 1901. godine.
U Srbiji ga takođe mnogo ljudi voli, pa se čupavci često nađu na slavskim i ostalim svečanim trpezama.
Isprobajte ih na malo drugačiji način, u obliku trougla, uverićete se da je podjednako ukusan.
Vreme pripreme:
- 20 minuta
Sastojci:
- 4 jajeta
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 110 ml ulja
- 200 ml mleka
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašika limunovog soka

Za glazuru:
- 160 g mlečne čokolade
- 300 ml mleka
- kokos
Priprema:
Umutite jaja penasto sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim sipajte ulje i mleko i sve sjedinite mikserom.
Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, pa sipajte i limunov sok i ponovo sve umutite mikserom.
Premažite pleh puterom i sipajte dobijenu smesu. Sve lepo rasporedite i pecite oko 15-20 minuta u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
Profimedia
Patišpanj isecite u obliku trougla, čokoladu istopite sa mlekom, pa ivice trougla uvaljajte u glazuru, a zatim i u kokos.
Čupavce ređajte na tacnu.
Bon appetit!
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari