
Recept dana: Grčka proja će vas očarati zbog dva sastojka koja joj daju poseban ukus
I Grci imaju svoju verziju proje

Ukoliko tražite dobar a drugačiji recept za proju, grčka verzija ovog kukuruznog hleba je mekana i izdašna, a spolja hrskava.
Tajna je u povrću koje se dodaje u testo da bi bilo sočno i meko, a začini i feta daju joj karakterističan grčki šmek.
A ne propustite ni recept za našu domaću, srpsku proju.
Vreme pripreme:
- 45 minuta
Sastojci:
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja pšeničnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 jaja
- 1 šolja jogurta
- 120 g maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 mala tikvica
- 200 g fete
- majčina dušica
Priprema
1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj.
2. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu i usitnjenu fetu. Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom.
Pročitajte još:
3. Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju.
Bon appetit!
Bonus video:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari