
Recept iz manastira za energiju i okrepljenje: Čorba od spanaća kao zeleni eliksir
Isprobajte ovu ukusnu i okrepljujuću manastirsku čorbu od spanaća koja će vam pružiti energiju i snagu za ceo dan

Ova jednostavna i hranljiva čorba je savršen izbor za sve koji žele da se osećaju osveženo i puni energije tokom celog dana. Uživajte u ukusu i dobrobiti ovog zdravog obroka iz manastirske kuhinje.
Sastojci:
- 1 šargarepa
- 2 krompira
- 1 kašika rendanog rena u sirćetu
- Mladi luk
- Peršun
- ½ kg spanaća
- 2 kašike krupno mlevenog kukuruznog brašna
- Mleveni biber, so

Priprema:
1. Očistite spanać pre pranja, prelijte ga vrelom vodom, sačekajte nekoliko minuta i ocedite ga, a vodu bacite.
2. U velikom loncu zagrejte litar vode i kada provri, stavite oceđeni spanać i kuvajte ga na laganoj vatri oko pola sata.
3. Ocedite spanać ponovo, a zatim ga dobro izgnječite viljuškom i pomešajte sa kukuruznim brašnom.
4. Dodajte sitno iseckan mladi luk, šargarepu i krompir, koje ste prethodno sitno iseckali, i nastavite da kuvate još pola sata.
5. Na kraju, posolite i pobiberite čorbu prema svom ukusu, te dodajte peršun za dodatni ukus.
Kada se malo prohladi, poslužite je uz rendani ren, što će dodatno obogatiti ukus ove ukusne manastirske čorbe od spanaća.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari