
Recept dana: Pasta sa pečurkama kakvu sprema Džejmi Oliver - ukusan obrok za hitan slučaj
Ako tražite nešto jednostavno, brzo i ukusno, pred vama je prava stvar - recept proslavljenog kuvara Džejmija Olivera, inače velikog ljubitelja italijanske kuhinje

Ovaj recept za pastu sa pečurkama će vas oduševiti svojom jednostavnošću i bogatim ukusom. Priprema traje samo nekoliko minuta, pa je idealan izbor kada vam je potrebna večera "za tili čas".
Vreme pripreme:
- Oko 15 minuta
Sastojci:
- 150 g testenine
- 2 čena belog luka
- 250 g pečuraka (šampinjona, vrganja...)
- 25 g parmezana
- 2 kašike pavlake
- pola kašike maslinovog ulja
Priprema:
1. Testeninu skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa kutije. Procedite, ali sačuvajte pola šolje vode u kojoj se kuvala.
2. U međuvremenu, sitno iseckajte dva čena belog luka.
3. U dublji tiganj sipajte pola kašike maslinovog ulja, dodajte beli luk, kratko prodinstajte (minut), dodajte i iseckane pečurke. Posolite i pobiberite po ukusu, i dinstajte osam minuta, mešajući povremeno.
4. Dodajte skuvanu testeninu i polovinu vode od kuvanja koju ste sačuvali.
5. Izrendajte parmezan, dodajte u tiganj, umešajte pavlaku i prodinstajte još minut, dva, da se sve lepo sjedini. Ako je potrebno, dospite još malo vode u kojoj se kuvala testenina.
6. Služite toplo, posuto rendanim parmezanom.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari