
Recept dana: Najmekše kiflice koje ste ikada probali, savršene za doručak (VIDEO)
Ako ste ljubitelj ukusnih peciva za doručak, imamo recept koji će vas oduševiti

Ove mekane kiflice su pravo zadovoljstvo a priprema je lakša nego što možda mislite. Sve što vam treba su osnovni sastojci koje već imate u svojoj kuhinji, malo strpljenja i pravi recept. Pratite naše korake i priuštite sebi i svojim bližnjima neodoljive kiflice koje će nestati s tanjira u trenutku. Pogledajte video sa pripremom i krenimo zajedno u ovu kulinarsku avanturu.
Sastojci:
Za manju mešavinu:
- 120 ml vode
- 120 ml mleka
- 40 g pšeničnog brašna
Za veću mešavinu:
- 2 jaja
- 3 kašike šećera
- 580 g brašna
- 1 kašičica soli
- 35 g rastopljenog putera
- 60 g punomasnog mleka
- 6 g instant kvasca (malo više od 1/2 paketića)
Priprema:
1. U manjoj posudi, pomešajte 120 ml vode, 120 ml mleka i 40 g pšeničnog brašna.
2. U većoj posudi, umutite 2 jaja sa 3 kašike šećera.
3. Dodajte 580 g brašna, 1 kašičicu soli, 35 g rastopljenog putera, 60 g punomasnog mleka i 6 g instant kvasca (malo više od 1/2 paketića) u veću mešavinu.
4. Postepeno dodajte i manju mešavinu u veću, pa sve zajedno umesite.
5. Ostavite testo da odstoji 1 sat.
6. Oblikujte kiflice od testa i premažite ih žumancetom.
7. Pecite kiflice u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni Celzijusa 30-35 minuta.
BONUS VIDEO:
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari