
Recept dana: Gabon torta, čokoladno bogatstvo samo za prave sladokusce
Kada se pomešaju čokolada i lešnici, nastaje fantazija

Na početku da se razumemo – torta u koju ide 300 g čokolade ne može da bude loša. Šalu na stranu, ovo je pravi recept za sve one koji obožavaju čokoladu.
Uz mlevene lešnike, dobićete neodoljiv ukus koji će oduševiti sve prave sladokusce. A priprema je jednostavna i ne zahteva neke posebne kulinarske veštine.
Sastojci:
Fil
- 15 žumanaca
- 350 g šećera
- 6 kesica vanil šećera
- 300 g čokolade
- 1 šlag
- 1 dcl mleka
- 375 g margarina
Kore
- 15 belanaca
- 300 g šećera
- 300 g mlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- 3 kašike fila
Način pripreme:
Za fil sjediniti žumanca, šećer, vanil šećer i kuvati na pari 10 minuta. Zatim dodati izlomljenu čokoladu i mešati da se otopi. Potom oohladiti fil.
Umutiti margarin, a zatim i šlag u drugoj posudi. U fil dodati šlag i margarin.
Za koru umutiti 5 belanaca, dodati 100 g šećera, 100 g mlevenih lešnika, 1 kašiku brašna, 1 kašiku fila i promešati. Ispeći 3 kore.
Kada se kore ohlade, filovati ih. Na kraju ukrasiti po želji.
Bon appetit!
pročitajte još
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari